Enter Basic Program – Alap Program

Kompetencia felmérés és tanácsadás magánszemélyek részére

Cél

Az önismeret fejlesztése kompetencia felmérés segítségével, amelynek eredményeképpen egyéni Kompetencia térkép készül. A Kompetencia térkép segítségével azonosíthatók a felmért kompetencia szintek és az általános piaci elvárások közötti eltérések (gap) egy adott munkakörre vonatkozóan, melyek a továbbiakban alapjául szolgálhatnak az önfejlesztésnek és a képzések megtervezésének.


Célcsoport

Magánszemélyek, fejlődni akaró munkavállalók, munkát keresők, akik szeretnék megismerni saját tulajdonságaikat és kiválasztani a nekik leginkább megfelelő munkaköröket.


Megrendelő

Magánszemély


Tartalma és folyamata

A felmérés jellemzően a tesztet kitöltő személyes adottságairól, vonásairól, értékeiről, motivációiról ad értékelhető információkat. Alapvetően három kompetencia csoportot mérünk felé. Ezek:

  • hajlandósági alapkompetenciák,
  • csoportszerepek,
  • konfliktuskezelési stratégiák.

A kérdőívek mintegy 200 kérdést/állítást tartalmaznak. A résztvevőnek egyes állításokról kell eldöntenie, hogy az Mindig igaz (mindig így tette/tenné), illetve a skála másik végpontja Soha nem igaz (soha nem tette/tenné így) között a választása hol helyezkedik el.

A kompetencia-felmérés elkészítésének lépései:

  • egyeztetés az ENTER program által nyújtott szolgáltatásokról,
  • tesztek megírása (Budapest III. kerület),
  • a felmérés eredményeit a résztvevő megkapja és értékelő work-shop keretében összegző értékelésen vehet részt, a teszt részletes áttekintésével és magyarázatával,
  • a felmért személy értékelheti, hogy mely kompetenciáit célszerű fejlesztenie a munkába lépésig,
  • igény esetén személyes konzultáció a kompetencia teszt kiértékelésével kapcsolatban.
  • egyéni jelentkezés alapján részt vehet kompetenciafejlesztési programjainkon.

A kérdőívek kitöltésének időigénye cca. 1,5 óra.


Eredménye

A kompetencia felméréseknek és értékeléseknek köszönhetően a személyes fejlesztések megtervezése egzakt, objektív mutatószámokkal alátámasztható. A résztvevő kompetencia tesztjei, illetve a piac által elvárt általánosan meghatározott kompetencia elvárások különbsége alapján pontosan meghatározható, hogy személyenként milyen személyiségfejlesztésre, hatékonyságot javító kompetenciafejlesztésekre van szükség.


Díja

A Basic kompetenciamérés díja: 19.000 Ft / fő.