Enter At Work/On Time Program – Fejlesztő Program

Kompetencia felmérés speciális céges igények alapján, a megbízó cég munkavállalóinak körében

Cél

A munkavállalók fejlesztési irányainak meghatározása kompetencia felméréssel és a felmérés alapján készült Kompetencia térkép elemzésével. A kompetencia-felmérés egy hajlandóság oldali vizsgálat egy-egy munkavállalóról, és/vagy munkavállalók csoportjáról, melynek eredményeképpen munkavállalói Kompetencia térkép készül, illetve a munkakörre vonatkozó vezetői kompetencia-elvárásokról, melynek eredménye a munkaköri Kompetencia térkép. A munkaadó által elvárt és a munkavállaló kompetenciái közötti eltérések beazonosításával hatékony fejlődés alapozható meg és érhető el.


Célcsoport

Minőségi és mennyiségi fejlődésre törekvő cégek. Munkáltatók, akik el szeretnék kerülni a felesleges munkaerőváltást és szeretnék a csapatuk hajlandóságát, együttműködési és probléma megoldási készségét növelni.


Megrendelő

A munkáltató.


Tartalma és folyamata

Kompetencia térkép segítségével azonosíthatók a munkavállaló meglévő kompetenciái és a vezető által elvárt adott munkakörre vonatkozó kompetencia szintek közötti eltérések (gap), mely a fejlesztés/képzés alapjául szolgál.

Négy kompetencia csoportot mérünk fel, melyek jellemzően a vizsgált pozícióra jelentkező személyes adottságairól, vonásairól, értékeiről, motivációiról adnak megbízható, értékelhető információkat:

  • alapkompetenciák,
  • cég/munkakör specifikus kompetenciák,
  • csoportszerepek,
  • konfliktuskezelési stratégiák.

A kérdőívek mintegy 300 kérdést/állítást tartalmaznak. A résztvevőnek egyes állításokról kell eldöntenie, hogy az Mindig igaz (mindig így tette/tenné), illetve a skála másik végpontja Soha nem igaz (soha nem tette/tenné így) között a választása hol helyezkedik el.

A kompetencia-felmérés elkészítésének lépései:

  • az adott munkakörre vonatkozói elvárások megfogalmazása,
  • munkatársakkal történő felmérések elkészítése (egyéni vagy csoportos),
  • összehasonlító elemzés elkészítése,
  • mérési eredmények prezentálása a résztvevőknek, magyarázattal, kiegészítéssel.

A kérdőívek kitöltésének időigénye cca. 1,5 óra.


Eredménye

A kompetencia-felmérésnek és értékelésnek köszönhetően a munkavállalói kompetencia fejlesztések megtervezése egzakt, objektív mutatószámokkal alátámasztható. A munkatársak kompetencia tesztjei, illetve a vezetők által meghatározott kompetencia-elvárások különbsége alapján pontosan azonosítható, hogy munkatársanként milyen személyiségfejlesztésre, hatékonyságjavító kompetencia fejlesztésekre van szükség.


Díja

Az ENTER At Work Fejlesztő díja: A megrendelő igényei szerint egyedi ajánlat készül.