Enter Before Job Program – Álláskereső Program

Szakmaspecifikus kompetencia felmérés (Enter Basic), értékelés, tanácsadás és fejlesztés magánszemélyek részére

Cél

Kompetencia felméréssel és fejlesztéssel támogatni a munkavállalók személyes fejlődését az általuk megadott munkakör, állás betöltéséhez. A Kompetencia térkép segítségével azonosíthatóak a felmért kompetencia szintek és az általános munkaerő-piaci elvárások közötti eltérések (gap) egy adott munkakörre vonatkozóan, melyek alapjául szolgálnak a személyes fejlődésnek. A csoportos kiértékelést követően a résztvevők előre meghatározott időpontokban, specifikus, komplett kompetenciafejlesztésen vesznek részt.


Célcsoport

Magánszemélyek, fejlődni akaró munkavállalók, munkát keresők, pályakezdők, friss diplomások.


Megrendelő

Magánszemély


Tartalma és folyamata

A felmérés jellemzően a tesztet kitöltő személyes adottságairól, vonásairól, értékeiről, motivációiról ad értékelhető információkat. Alapvetően három kompetencia csoportot mérünk fel: hajlandósági alapkompetenciák, csoportszerepek, konfliktuskezelési stratégiák.

A kérdőívek mintegy 200 kérdést/állítást tartalmaznak. A résztvevőnek egyes állításokról kell eldöntenie, hogy az Mindig igaz (mindig így tette/tenné), illetve a skála másik végpontja Soha nem igaz (soha nem tette/tenné így) között a választása hol helyezkedik el. A felmért kompetenciákat a résztvevő által igény szerint megjelölt munkakörre vonatkozó általános kompetencia-elvárásokkal hasonlítjuk össze, így vizualizálva a meglévő és a munkaerő-piaci elvárásokat a Kompetencia térképen. A térképen láthatóvá válnak a munkaerőpiac által általánosan elvárt és a felmérésben résztvevő személy kompetenciái közötti eltérések (gap).

Ennek tükrében a résztvevők egy 5 alkalomból álló kompetencia-fejlesztésre fókuszáló képzésen vesznek részt.

A kompetencia-felmérés elkészítésének lépései:

egyeztetés az ENTER program által nyújtott szolgáltatásokról,

tesztek megírása (a kérdőívek kitöltésének időigénye cca. 1,5 óra, helyszín Budapest III. kerület),

a felmérés eredményeit a résztvevő megkapja és értékelő work-shop keretében összegző értékelésen vehet részt, a teszt részletes áttekintésével és magyarázatával,

a felmért személy értékelheti, hogy mely kompetenciáit célszerű fejlesztenie a munkába lépésig,

igény esetén személyes konzultáció a kompetencia teszt kiértékelésével kapcsolatban.

5 kompetenciafejlesztési foglalkozás, mely alkalmanként 5 óra képzést jelent.

egyéni jelentkezés alapján részt vehet kompetenciafejlesztési programjainkon (további 3 alkalom, mely cég/szakmaspecifikus).


Eredménye

A kompetencia felmérésnek és értékelésnek köszönhetően a további személyes fejlesztések megtervezése egzakt, objektív mutatószámokkal támasztható alá. A résztvevő kompetencia tesztjeinek eredménye, illetve a munkaerőpiac által elvárt általánosan meghatározott kompetenciák különbsége alapján pontosan meghatározható, hogy személyenként milyen irányú fejlesztésre van szükség. A kompetencia-felmérést évente – szükség szerint munkakör-váltást megelőzően – javasolt elvégezni a hatékony és célirányos fejlődés céljából.


Díja

A Before Álláskereső kompetenciamérés díja: 19.000 Ft / fő.