HOGYAN KERÜLHETŐ EL A KUDARC?
2018-04-22 16:46

A kudarclehetőségek száma egyenesen arányos a megközelítés hosszával, vagy annak az időnek a
hosszával, ameddig az tart, hogy az ember elérjen addig, ahol már azt a bizonyos dolgot fogja tanulni.

István egy szorgalmas cégvezető, aki remek szakember. Lelkesedésből kezdte a vállalkozását, azonban soha nem tanult szervezésről és nem is képzett vezető.

Az évek során a cége szépen fejlődött, de ahogy több és több munkatárs kezdett el dolgozni a cégben, a megoldandó feladatok mennyisége is nőtt és István figyelme is több és több dolgon kezdett megoszlani.

Tisztában volt, hogy el kell kezdeni rendesen megszervezni a folyamatokat, azonban napi szinten halogatta a döntést, elfoglaltságra hivatkozva.

A szervezetlenség következtében, azonban eljött a nap, amikor kaptak egy ellenőrzést a NAV-tól és súlyosan megbüntették őket.

Utólag kiderült, hogy a könyvelő gondatlansága okozta a problémát, azonban a napi munkák és zűrzavarok mellett Istvánnak nem volt ideje a könyvelőt megfelelően ellenőrizni.

Nemsokkal ezután az egyik legjobb munkatársa is felállt, mivel hosszú ideig hatalmas mértékben túl volt terhelve, azonban István ezt nem érzékelte időben, megintcsak azért, mert az alulszervezésből fakadó napi problémákat próbálta meg lekezelni.

Ekkor István eldöntötte, hogy hamarosan tényleg el fogják kezdeni a szervezetfejlesztést, azonban a fenti két dolog, a meglévő napi feladatok és a káosz helyzetek mellett olyan mértékben stresszelték már ekkor, hogy az az egészségére is kihatott és hirtelen kórházba került…

Ez további bevételkiesést okozott a cégnek és lelkileg és fizikailag is nagyban terhelte István feleségét, aki éppen akkor várta a harmadik gyermeküket.”

A halogatás a kudarc előszobája.

Kérd a milliókat erő szokások workshopot a munkatársaidnak...